IQ och jobb

En hög intelligens låter som något inte en enda människa skulle tacka nej till. Vare sig det är för att man tror sig lättare kunna komma framåt i livet, eller bara för att få känna sig lite speciell, så är intelligens definitivt åtråvärd. För att ta reda på sin IQ kan man göra ett så kallat IQ-test. Jag ska nu ska berätta mer om IQ, samt vad det kan betyda för dina jobbmöjligheter.

Vad är ett IQ-test?

Ett IQ-test testar hur bra du är på att lösa problem som du ej har tidigare kunskap om. Men vad betyder då dess resultat? Jo, om ditt resultat ligger mellan 90 och 110, så anses du ha en normal IQ. Har du ett resultat mellan 120 och 140 så anses du ha en hög intelligens, medan ett resultat mellan 65 och 80 står för en låg intelligens.

IQ och jobb

Att en hög intelligens medför större jobbmöjlighet verkar nog inte så förvånande. Vissa yrken har helt enkelt en svårighetsgrad som passar de människor som naturligt ligger på en högre nivå av intelligens. Kom dock ihåg att intelligensen i sig inte är nog för ta dig dit du vill. För komplexa jobb såsom kirurg, forskare, advokat och elingenjör krävs flera år av studier. När det sedan är dags att jobba kanske du och ditt företag vill hyra en kontorslokal, alternativt hyra ut en kontorslokal. Med hjälp av https://workaround.io/ kan ni göra detta på bästa sätt. hos Workaround kan du bli hyresvärd och få hjälp med att komma i kontakt med intressenter som söker kontorslokaler. Om du istället letar efter en lokal att hyra kan du gå in på deras hemsida och skriva in din stad, för se vilka kontorslokaler som finns nära dig.

En hög IQ för inte bara med sig positiva aspekter, utan det finns också problem med en hög intelligens. Exempelvis så visar studier på att en hög intelligens hör ihop med fysisk och psykisk ohälsa. Detta kan exempelvis inkludera saker som depression, bipolär sjukdom, social fobi, panikångest, generaliserat ångestsyndrom samt allergier. Detta påverkar såklart i sin tur arbetet, då fysisk och psykisk ohälsa kan göra så att man inte ens klarar av att ta sig ut i arbetslivet överhuvudtaget.