Världens högsta IQ

 

Att ha ett IQ över 125 räknas som väldigt högt och endast ett par procent av världens befolkning har detta. Däremot är det väldigt lågt om man jämför med den som innehar världsrekordet i högt IQ. Marilyn Von Savant heter kvinnan med världens högst uppmätta IQ någonsin, med ett värde på hela 228. Marilyn är född i Tyskland 1946, och har haft en lång karriär som bland annat författare och pjässkrivare.

Svenskar med högt IQ

Bland Sveriges mest intelligenta kändisar finns Dolph Lundgren högst upp på listan. Det kommer nog oväntat för många då han mest är känd som skådespelare. Hans IQ är lika högt som Bill Gates, med ett värde på 160. Dolph Lundgren är även utbildad kemist och kemiingenjör, där hans höga IQ med all säkerhet kom väl till nytta.

Med på listan finns även den forne statsministern Olof Palme vars IQ mättes till 156, alltså bara ett par steg under Lundgrens.

Högt IQ bland kändisar

Det finns många kändisar runt om i världen som har ett otroligt högt IQ trots att väldigt få vet om det. Bland våra mest kända författare, skådespelare och artister gömmer sig några riktigt intelligenta personer.

Microsofts grundare

Paul Allen och Bill Gates är hjärnorna bakom storföretaget Microsoft och idag är de båda två av världens rikaste människor och att de lyckades så bra är kanske inte så konstigt om man tittar på deras IQ. Bill Gates har ett värde på 156 (normalvärdet för befolkningen är ca 100) och Paul Allen har i tester visat sig ha hela 170 i IQ.

Intelligenta kvinnor

Bland de kvinnliga kändisarna med högst IQ finns flera skådespelare och artister. Natalie Portman, Madonna och Shakira sägs alla ha ett IQ på 140 vilket är klart högre än snittet. Mindre än 1% av världens befolkning har ett så högt värde. Ännu högre upp på listan finns Cindy Crawford och Alicia Keys. Dessa skönsjungande kvinnor har ett IQ på 154, vilket nästan är samma som Bill Gates. Kanske hade de kunnat bli grundarna av Microsoft om de hade satsat på en annan karriär än sången?