IQ-tester på internet

 

Det finns många IQ-tester att göra på internet, både på svenska och engelska. Inget gratis IQ-test som rättas automatiskt kan ge ett exakt resultat, men det kan ge en anvisning till ungefär hur man ligger till. Vill man ha ett mer exakt resultat är det bättre att betala några hundralappar för att göra ett test som sedan rättas manuellt av en psykolog eller annan kunnig person.

Testa IQ gratis

För den som bara vill veta ungefärligt vilken intelligensnivå den ligger på fungerar gratistester online utmärkt. Normalbegåvade människor har ett IQ på 90-110, och utgörs av ca 50% av befolkningen. Men det finns också många som har ett högre IQ, mellan 115-125, och det är enkelt att få reda på online.

Träna IQ online

En fördel med de många olika IQ-testerna som finns att göra gratis online är att man kan träna upp sitt IQ med dem. Ens IQ-värde går nämligen att träna upp åtminstone med några enheter, och detta görs enklast genom att utföra tester och öva på det logiska tänkandet. Genom att upprepade gånger utföra testerna och sedan rätta dem och se alla svaren är det lättare att börja se de logiska mönstren som finns i testen.