Bör Donald Trump IQ-testas?

Tänk om länders presidenter och statschefer var tvugna att göra ett IQ-test? Skulle de bli valda om resultatet offentliggjordes innan de fick sin position? Vad skulle hända om de gjorde testet när de redan var framröstade att leda och styra ett land? Om Trump tvingades göra ett intelligens-test, skulle resultatet påverka något? Troligtvis skulle han anklaga testföretaget att sprida falska nyheter om han fick ett lågt resultat? Bör han göra ett test för att visa att han har en viss intelligens överhuvudtaget eller är det kört ändå? Att outbildade människor med allehanda odemokratiska åsikter blir valda att styra länder är tyvärr inget nytt. Men ibland kan man undra hur vissa personer lyckats ta sig så långt. Många frågor. Här nedan följer ett par svar för den som är intresserad.

Vad är egentligen ett IQ-test?

Ett IQ-test är ett psykologiskt test för att mäta intelligens. De är utformade för att mäta generell intelligens. En hel del kritik har testen fått eftersom de i huvudsak handlar om människors förmåga att tänka logiskt. Vissa menar att det finns fler sätt att mäta intelligens på. Det finns flera skalor som man mäter testerna på men gemensam referensram är att största delen av befolkningen har runt 100 i IQ. Mensa heter en ideell, internationell, förening för alla med hög IQ. Deras medlemmar anses utgöra de 2% som är smartast i världen, med en IQ över 131/150 beroende på vilket sätt man mäter. Mensa erbjuder Trump att göra ett IQ-test hos dem men hittills har han inte tackat ja. Nog för att han har fullt upp med att styra upp världen men visst vore det intressant om han gjorde testet? Borde inte världens ledare ha hög IQ för att ta kloka, logiska beslut?

Utbildning är ett klokt val

Hög IQ kan vara en väg till utbildningen man vill gå för att få drömjobbet. Har man inte höga betyg från gymnasiet kan högskoleprovet öppna dörrar till önskat lärosäte. Att skriva ett högskoleprov kan vara utmanande då man inte vet vilka delar som man behöver fokusera på. med Hpguiden.se kan du få experthjälp så att du kan få högt betyg på högskoleprovet. Precis som alla tester och prov så kan man ofta påverka resultatet genom att förbereda sig på rätt sätt. Även IQ-tester kan man öva upp sig på. Som sagt, det finns olika sätt att ta sig framåt i livet och i karriären. Alla smarta människor blir inte statschefer och alla statschefer är inte smarta. Med rätt utbildning kan du ta fram det bästa av dig själv i livet. Så att du kan ta kloka och bra beslut gällande dig själv och andra.